Mérlegen a gyarmati bevándorlási helyzet

Reméljük ennél bővebb helyzetjelentést is kaphatnak majd februárban a balassagyarmatiak!

Kíváncsian várjuk, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal méltatja-e a város lakosságát annyira, hogy nagy nyilvánosság előtt megjelenjenek és tartsanak egy beszámolót a szálló 2014 évi működéséről, és a jelenéről?


Ennek érdekében kezdeményezte a Jobbik helyi önkormányzati képviselője Dobrocsi Lénárd a testület 2015 évi munkatervébe az alábbi napirendi pont felvételét: 

Február: 2012-ben Fideszes asszisztálás mellett Balassagyarmatra helyezték a nyílt idegenszállót. Ezzel kapcsolatban a javaslatom a városvezetés részére, hogy invitálja meg a Bevándorlási hivatal helyi vagy országos vezetőit egy beszámoló megtartására! Az a minimum a balassagyarmati lakosokkal szemben ezen hatóság részéről, hogy tartja annyira a lakosságot, hogy eleget tesz ezen felkérésnek. Egy ilyen rizikófaktor városunkba helyezése után kutya kötelessége évről évre ezt a lépést megtennie az illetékeseknek. Különös tekintettel arra, hogy 2014-ben az évi 2-3.000 létszámról 36.000-re emelkedett az illegális migránsok száma.

„Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal országos és helyi vezetőinek beszámolója a 2014. évről, és a rekordokat döntő menekült áradat hatásainak kapcsán” című napirendi pont.

Indoklás
A Balassagyarmatra helyezett idegenrendsézeti szálló bár Belügyminisztériumi fennhatóság alá tartozik, a balassagyarmati lakosságnak ettől függetlenül jogos elvárása lehet, hogy évente egy általános informális tájékoztatást kapjon a szálló üzemeltetéséről és a városunkban megforduló, alkalmanként kétes személyi azonossággal rendelkező emberek életéről.
Továbbá a 2014 év második felében az előző évek rekordjait is meghaladó mértékűre emelkedett a Magyarországra illegálisan belépő személyek száma. Ennek tudatában fontos tisztázni a BÁH álláspontját a balassagyarmati kirendeltségük vonatkozásában.