A nyugati politikusok már rájöttek: be kell zárni a kapukat, mert végzetes dolgok történhetnek

Időzített bombán ülünk: óriási feszültség a  bevándorlók miatt


Az európai vezetők kétségbeesetten próbálnak választ találni a problémára, miközben a hat éve tartó recesszió és megszorítások már amúgy is kikezdték a társadalmak kötőszöveteit. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Dániában és Svédországban napjainkra már teljesen átalakult a politikai spektrum a - főként muszlim - bevándorlási hullám hatására.
A világban napjainkban 51,2 millió menekült bolyong – ez több, mint a II. világháború óta bármikor. Főként Szíria és Irak összeomlása, Nyugat Afrika felekezeti összecsapásai és a Száhel-övezet kiszáradása miatt kelnek útra milliók. Az Európai Unió ennek hatására olyan nagyságrendű menekültválsággal szembesül, mint utoljára a jugoszláv polgárháború ideje alatt.
Csak tavaly mintegy 200 000 menekült lépett Németország területére. A hat éve tartó recesszió és megszorítások viszont már amúgy is kikezdték az európai társadalmak kötőszöveteit. Ez az újabb megpróbáltatás pedig már sok országban vehemens bevándorlás-ellenes civil és politikai mozgalmakat hív életre és erősíti tovább a meglévőket.  Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Dániában és Svédországban napjainkra már teljesen átalakult a politikai spektrum a – főként muszlim - bevándorlási hullám hatására.  A feszültség Svédországban már erőszakos formát is ölt, ott az elmúlt két hétben három mecsetet gyújtottak fel ismeretlenek. A vikingek hazájában a lakosság 5%-a muszlim bevándorló, de ők felelősek az elkövetett bűnesetek 77%-ért, ami természetesen csak olaj a tűzre.

Molotov-koktélok német mecsetekre is
Németországban az elmúlt két évben több mint 70 incidenst regisztráltak mecsetek ellen.  Az EU legerősebb országában meglepően lassan erodálódott a politikai centrum, de tavaly az EP választáson már áttörést ért el a bevándorlás- és euró-ellenes AfD párt.  Az utóbbi hónapokban pedig egy – az AfD által támogatott - civil mozgalom felvonulásai borzolják az idegeket a berlini kormányzatban.
Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, drezdai központú mozgalom legutóbbi, karácsony előtt tartott megmozdulásán több mint 15 ezren vettek részt.  A következő megmozdulás ma este lesz, erre a szervezők már 20 000 embert várnak.  A felvonulás láza más országokra is átterjedt, így Ausztriára, Svájcra és Svédországra is.  Dániában január 19-re tervezik az első megmozdulást.A politikai nyomás miatt Merkelnek is meg kellett szólalnia. Újévi üdvözletében a kancellár elhatárolódott a Pegida felvonulásaitól, amelynek szervezőit szerinte „gyakran előítéletek, sőt gyűlölet vezérel”. A színfalak mögött viszont már valódi politikai megoldásokat keres a német kormányzat.  Merkel szerdán utazik, Londonba, hogy az orosz-ukrán helyzet áttekintése mellett megvitassák a brit Ukip és a német AfD/Pegida problémakörét is.  Cameron brit miniszterelnök szerint még az Európai Unió szerződéseit is módosítani kell az EU-társállamokból érkezők nagy-britanniai bevándorlásának megfékezésére.  A brit sajtó szerint pedig kormányuk eltökélte magát, hogy számszerű felső határ (kvóta) meghatározásával is korlátozza a bevándorlást.
Franciaország egyes külvárosi (nyomor)negyedei már elestek
Hollande francia elnök is elhatárolódott a rasszizmustól újévi beszédében.  A szekularizmus ideáljait éltette és óvott attól, hogy egyes vallások követőit megbélyegezzenek.  Franciaország tavaly már átélt erőszakos megmozdulásokat a zsidó közösség ellen, amikor az izraeli katonai műveletek Gázában 2 000 halálos áldozattal jártak.
Franciaország lakosságának mintegy 6-8%-a muszlim, második legnagyobb városában, Marseille-ben ez az arány 30-40%. A bevándorolt közösség szociálisan lecsúszott tagjai külvárosi nyomornegyedekbe (banlieue) zsúfolódtak és kriminalisztikailag már régóta külön kategóriát alkotnak. Példának okáért 2014 szilveszter éjjelén Franciaországban 940 autót gyújtottak föl randalírozó csoportok.

Kezdenek rájönni? Várjuk ki a végét!

www.privátbankár.hu - nyomán