Bukott menekültpolitika vagy valós megoldás

Az Európai Únió és Magyarország csak aszisztál a migráció káros tendenciáihoz, Törökország a problémák felismerésével és megoldásával foglalkozik.
Isztambuli látogatásom alkalmával többed magammal ellátogattam a legnagyobb török segélyszervezethez az IHH-hoz(Insani Yardim Vakfi - www.ihh.org.tr ). Róluk annyit érdemes tudni, hogy közel hatszáz millió dollár adományt gyűjtenek és ezen javak szétosztása és a megfelelő felhasználásának a felügyelete a dolguk. A világ 140 országában végeznek karitatív tevékenységet.
Az egyik leghíresebb hozzájuk köthető esemény az általuk is támogatott Mavi Marmara nevű segélyhajó elindítása Palesztínába. Egy egész hajó adományt kívántak eljuttatni a Gázai-övezetbe, amikor nemzetközi vizeken támadás érte a hajót az izraeli hadsereg részéről. Felszólítás nélkül támadtak a hajóra és 10 ártatlan aktivistát öltek meg, némelyiküket közvetlen közelről végezték ki. Volt olyan áldozat akinek hat golyót szedtek ki később a fejéből.

Ezek után a világsajtó természetes az áldozatokból csinált bűnbakot és őket nevezte terroristának. Mint, ahogy az sok esetben lenni szokott a globalista világban.
Napjainkban az IHH és a török kormány végzi el a szíriai háború okán elmenekült 2-3 millió ember segélyezését.
Érdekes volt megtapasztalni, hogy más kultúrában, hogyan állnak azokhoz a kérdésekhez amit Magyarországon csak liberális szemszögből tudnak megközelíteni.
Yavuz Dede elnök-helyettes Úr a kérdésemre válaszolva arról számolt be, hogy Törökországban látják már most a krízishelyzet legelején(amit Európa szándékosan nem akar felismerni), hogy egyre súlyosabb problémákat fognak generálni ezek a migránsok. Az iszlám vallásnak megfelelően természetesen minden menekültet befogadnak, hiszen a hitük mást nem is engedne meg.
Viszont itt következik a hozzáállásbeli külömbség: Előrelátóan olyan törvényi hátteret kívánnak kidolgozni ami a letelepedés helyett a hazatérésüket segíti elő. Tervben van például egy Szíriával határos sáv kialakítása ahol ezeknek a menekülteknek tartózkodniuk kellene, a hazatérésükig. Mindeközben a segélyezési politikájukban nem feltétlen a meggondolatlan, és a szabályok betartatását kihagyó tendencia jelentkezik. Ahogy ebben a szíriai eseménysorban is úgy akár afrikában is elsőrendűen, a személyek és csoportok saját szülőföldjükön való boldogulását részesítik előnyben. Ezt tudják támogatni.
Megszívlelendő és elgondolkodtató lehet mindenki számára ez a fajta hozzáállás. Manapság már csak a vak nem látja és a bolond nem tud belegondolni abba, hogy vajon Magyarországra miért várna más sors, mint a nyugat-európai országokra?! Ahol már valós gazdasági, kultúrális és szociális  problémákat okoz a migráció korlátlan és akaratlagos eltűrése, generálása.

Dobrocsi Lénárd
Önkormányzati képviselő - Balassagyarmat
Jobbik Magyarországért Mozgalom