A hazánkba érkező határsértők 0,19 % valós menekült

Beszédes számok láttak napvilágot!

Vegyük példának a békéscsabai számokat amiket nemrég hozott nyilvánosságra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH).


December közepéig 2282 menedékkérő került menekültügyi őrizetbe a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban – közölte az MTI megkeresésére a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH).
A több mint kétezer menedékkérő közül idén mindössze négyen kaptak menekülti(!!!) és hatan oltalmazotti státuszt. A többieket gazdasági menekültnek sorolták be (elvileg az számít gazdasági menekültnek, aki nem az üldöztetés, hanem a jobb élet reményében hagyta el otthonát).

Békéscsabán jelenleg főként Koszovóból érkezett menedékkérők tartózkodnak. Oltalmazottak esetében nem áll fenn a személyes üldöztetés veszélye, mint a menekülteknél; ilyen státust a magyar állam akkor ad, ha a menedékkérőt az országában – például polgárháború miatt – mégis súlyos veszély fenyegeti. Ötévente a BÁH felülvizsgálja a helyzetet, és ha már nem áll fenn a származási országban a súlyos veszélyhelyzet, akkor megvonják az oltalmazott státust.

Menekültügyi őrizetet tavaly július óta lehet elrendelni akkor, ha fennáll a veszély, hogy a menedékkérő elhagyja az eljárás ideje alatt az országot. Kívülről zárt, belül nyitott őrzött befogadó központnak a békéscsabai és a nyírbátori menekülttábor minősül.
Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója korábban azt mondta: a hivatal fennállása óta nem érkezett annyi menedékkérelem Magyarországra, mint 2013-ban és 2014-ben.

A kedves olvasó, aki mondjuk azokon a településeken él, ahová idegenszállót helyeztek nyelhet egy nagyot ezek után a számok után. A hatóságok a civil megmozdulásokat sokszor azzal nyugtatják, hogy ezek az emberek mindannyian az üldöztetés és a háborúk elől menekülnek. Amint látható ez nem igazán közelíti a valóságot.

index.hu nyomán -
http://index.hu/belfold/2014/12/30/ketezernel_tobb_menedekkero_erkezett_az_iden_bekescsabara/