Így állítanák meg a menekültcunamit

A Jobbik zéró toleranciát gyakorolna a Magyarországot fenyegető veszélyek kapcsán. Ilyen lehet az a menekültáradat is, mely az utóbbi évben 9-10-szeresére nőtt a korábbiakhoz képest - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese.

A politikus felhívta a figyelmet: az utóbbi hetekben Csongrád megyében több tucat illegális határátlépő közelítette meg hazánkat, akik potenciálisan akár az ebolajárvány által érintett országokból is eljuthatnak Magyarországra. Bár Z. Kárpát szerint minimális az esélye annak, hogy konkrét betegséget hurcoljon be valaki, ám mindezt kizárni sem lehet, hiszen jelen pillanatban teljesen védtelenek vagyunk ezen begyűrűző hatásokkal szemben.

A Jobbik ezért szorgalmazza, hogy azok a menekülttáborok és befogadó állomások melyek jelenleg nyitott módon működnek - vagyis nemcsak valódi menekültek, politikai ültözöttek, hanem egyszerű köztörvényes bűnözők is szabadon ki-be járkálhatnak -, legyenek zárt intézmények egészen a problémakör rendezéséig.

Z. Kárpát Dániel egyúttal felszólította a kormányzatot, hogy valljanak színt, mennyi közpénzt emészt fel az állítólagos menekültek napidíja, egészségügyi ellátása. Bár a Jobbik már felkereste a Bevándorlási Hivatal vezetőjét( http://www.szivenszurtvaros.hu/2013/11/eljutottunk-bevandorlasi-hivatal.html ), kérdéseket intéztek a kormányzathoz is, választ nem kaptak.

A radikális párt haladéktalannak tartja annak előkészítését is, hogy az önálló nemzeti hatáskörbe tartozó határrendészetet milyen módon lehetne visszaállítani a közeljövőben.

Z. Kárpát Dániel elmondta: a menekültcunami vélhetően a jövőben sem fog visszaesni, a rizikófaktorok által sújtott országokból további ezrek-tízezrek érkezhetnek Magyarországra. Míg a tavalyi adatokból kiindulva 15 és 20 ezer közé tehető az úgynevezett menekültek száma, az érintett kétharmada heteken belül eltűnt a hatóságok látóköréből, és egyszerűen továbbmasírozott Nyugat-Európa felé. Ők bármiféle kontroll és ellenőrzés nélkül tízezrével vonulhattak át Magyarországon, ami veszélyt jelent a polgári lakosságra és az ország szuveneritására is.

Z. Kárpát szerint a Jobbik felkészülten áll az erősödő menekültcunami előtt, kormányra kerülésük esetén felállítanák az önálló határrendészetet, zárttá tenné az indokolatlanul nyílt befogadó állomásokat, függetlenül attól, hogy mit vár Brüsszel és miért tüntetnek az úgynevezett emberjogi szervezetek. A politikus hangsúlyozta: tervezett intézkedéseik nem a valódi politikai menekültek ellen szólnak, hiszen számukra kötelességünk segítséget nyújtani, hanem a magyar állampolgárok létbiztonsága érdekét szolgálják.

alfahir.hu - nyomán www.szivenszurtvaros.hu