Miért vetették be a készenléti rendőrséget Balassagyarmaton? /2014.03.31/

Sok hűhó a semmiért!?

Miután a balassagyarmati kapitányságon nem igazán tartották feladatuknak illetve fontosnak, hogy tájékoztassák a város lakosságát a szinte hoolywood-i filmbe illő jelenetekről, megkerestük a megyei kapitányságot. Itt szerencsére már tudták, hogy mit is takar valójában a "Szolgálunk és védünk!" kifejezés.Ennek közérdekű adatkéréssel kikért rövid beszámolóját olvashatják olvasóink.59 fő és 13 gépjármű bevetése után komoly eredmény született!2 személy előállítottak hamis papírjaik miatt!Ajaj, hát ez picit nagyobb füstöt produkált mint amekkora a lángja volt a dolognak.  Előző cikkünk videójában a hivatal képviselője 9.40 másodperc környékén beszámol róla, hogy az ő információi szerint a rendőrség azért várhatott ennyit (1-1.5év) a beavatkozással, hogy a teljes kapcsolati hálót feltérképezze.Nyelhet egy nagyot az ember ilyenkor és megkérdezhati, hogy ehhez a két hamis papírhoz kellett 1-1.5 év???

 Ön szerint ez hatékony beavatkozás lehetett?  


Korábban írtuk:

Olvasóinktól érkezett hírek szerint, valamint a helyszínen lévő tudósítónktól kaptuk az információkat arról, hogy körbe van zárva az idegenszálló és a készenléti egységei drogot keresnek az épületben. 2-3 kutyás rendőr is részt vesz az akcióban.
A helyszíni parancsnok még nem nyilatkozott, a helyi kapitányságra irányította újságírónkat. Ahol viszont még semmi fontos információval nem szolgáltak...Meg nem erősített információk alapján annyit lehet tudni, hogy néhány hete a Nemzeti Nyomozó Iroda figyelte a droggal üzletelő "Vendégeinket(akik semmilyen kockázatot nem jelentenek a városra/Öltönyös urak szerint...).
További meg nem erősített információ szerint a "Kék Abc"-nél, vagy ott megtörtént drog ügylet miatt akadtak valamelyik határsértő nyomára, de az is lehetséges, hogy valaki feldobta a keresett személyt.
A szálló melletti utcákban is rendőrök posztolnak/posztoltak figyelve az ablakokat nehogy valaki az ablakokon keresztül tüntesse el a bizonyítékokat.

Az olvasónak javasoljuk elgondolkozásra azt a mellékes kis információt, hogy már a közel 1,5 éve történt Tesco-nál történt késeléses ügy is a szóbeszédek alapján valamilyen kábítószeres nézeteltérés miatt esett meg a határsértők és a hugyagi cigányok között. Elgondolkozhatunk rajta, hogy miért kellett ahhoz éveket várni, hogy kábítószer ellenőrzés legyen a szállón??? Miért nem lehet akár havi rendszerességgel megejteni ezt.
Természetesen a múlt heti 2014.03.27-i képviselő testület előtt megtartott éves rendészeti beszámoló alkalmával egy képviselő vagy város vezetőnek sem volt fontos ezt a témát feszegetni. Pedig szabadon kérdezhettek az urak, hölgyek. Talán majd jövőre jobban teljesítenek.

Kérdezheti továbbá az olvasó, vajon a szálló környékére miért nem jut kamera? Csak az új térköveket kell megvédeni vagy illene a városra veszélyt jelentő drogkereskedők áldozataira is tekintettel lenni.
Medvácz Lajos 2014 januári fogadóóráján arról tájékoztatott minket, hogy csak a várostábláknál kívánnak kamerákat elhelyezni a "tranzit bűnözők" felderítése miatt. A szállón lakó "tranzit bű....." miatt nem terveznek semmilyen bővítést. Reméljük ezen döntésüket felül fogják bírálni.
Elgondolkozásra felvetjük ama szójátékot, hogy az nem számíthat "tranzit bű.....-k" aki 2 hónapot tölt el, sokszor személy azonosság nélkül Balassagyarmaton, azután tovább áll.