GYŰLÖLETKUFÁROK azok a balassagyarmatiak akik felemelik szavukat az idegenszálló ellen

"gyűlöletkufárokról", akik a modern kommunikációs csatornákkal pillanatok alatt képesek az idegengyűlölet kezelhető őrlángját veszélyes tábortűzzé izzítani. /Medvácz Lajos véleménye az igazság kimondásáról/
- nem akar(nem is teszi) a gyarmati ember gyűlölködni csak egyszerűen szeretne békében és nyugalomban, biztonságban élni a szülővárosában -

Folytatjuk cikksorozatunkat amiben elemezzük a városvezetés lépeseit a szálló körül kialakult események kapcsán.
Előző cikkünkben szemezgethettünk abból, hogy a nagy urak, hogyan és milyen formában nyilatkoztak meg azon a lakossági fórumon amit csak csendben és titokban hívtak életre.
Mostani cikkünkben lássuk először azt a hivatalos felterjesztést amit a városvezetés az említett lakossági fórum előtt egy nappal fogadott el. Így kiállhatott a "szavazói" elé és lobogtathatta nekik ezt a dokumentumot. Ez ám a taktikai zsenialitás.
Korrekt kérések, de hol marad a kivitelezés?
 Már ebben az iratban is újra véletlen őszinteségbe esik a városvezetés, ugyanúgy mint nem egyszer a belügy nagy emberei a lakossági fórumon. Ezen elszólások ellenére, azóta is csak a síri csend honol a városháza környékén. Illetve ha alkalmanként kérdések irányulnak feléjük ezekben a témákban akkor csak azt hallani a szájukból, hogy Balassagyarmaton minden a legnagyobb rendben van.

Ismét néhány elszólás amiből kiderül, hogy valóban nagy a baj a bevándorlókkal/határsértőkkel foglalkozó jogi intézkedési lehetőségekkel. További információk arról milyen jól működik a rendszer: http://www.szivenszurtvaros.hu/2013/12/igy-nyaral-az-allammi-penzen-4-5-evig.html
Pl.: Büntetőeljárás alá vont menekült sem kerül vissza az őrzött szállóra. Nem egy esetben a szigorítások után is lehetett látni, hogy az egyik nap előállított személy másnap már ugyanúgy flangált a városban. Talán illene nagyobb energiát rááldozni a hatóságokkal való együttműködésre a városvezetés részéről.
Sajnos 2013 novemberében Medvácz Lajos véleménye ezzel kapcsolatban még az volt, hogy ő nem járhat a rendőrség nyakára hiszen neki nem ez a feladata. Véleménye szerint ezen számonkérésnek az évenkénti rendészeti beszámoló alkalmával van leginkább esedékessége. Ön szerint kedves olvasó ez a helyes hozzáállás?
Teljes cikk alább...

A képviselő testület által elfogadott határozat mely egy nappal a lakossági fórum előtt született.
Mai következő dokumentumunk, az amit a 2012 augusztus 3-án megrendezett tüntetés után a fentebb említett beadvány megtuningolt változataként küldtek el Pintér Sándor belügyminiszternek.
Lássuk csak mik kerültek még bele:

Kíváncsian várnánk azt a pillanatot amikor a rendőrség és a városvezetés kiállna azok elé akik őket odaültették és bemutatnák a nagy nyilvánosságnak ezeket a statisztikákat. De ha erre esetleg nem lenne idejük akkor is adott a lehetőség a városi újságban vagy a televízióban való közzétételre. De ha ezek is nagy idő és anyagi befektetést jelentenek akkor ajánljuk figyelmükbe a város hivatalos facebook oldalát mint lehetőséget. /portálunk lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy nyilvánosak legyenek ezek a statisztikai adatok, pl.: milyen számban külföldi állampolgárok a balassagyarmati bűnelkövetők/
Gyűlöletkufárok: legyenek kedvesek illedelmesebben fogalmazni a város vezetői, hiszen nem túl szerencsés így minősíteni, azokat a lakosokat, akik nemtetszésüket nyilvánítják ki, akkor amikor a biztonságukat érzik veszélyeztetve vagy csak féltik családtagjaikat.
Nem lehet minden devianciára nyitott polgárt börtönbe zárni: Kérjük a város vezetőit arra, hogy a rend pártján álljanak ne pedig a liberális multikultúralizmus oldalán. Emlékeztetjük a városvezetőket azon szavaikra, amelyeket ezen beadványukban is megfogalmaztak jó pár helyen.
Aki beazonosíthatatlan, valamint a legkisebb vétséget is elköveti az ne élhessen úgy a városban mint egy érinthetetlen. A városvezetőknek legyen elsőrangú feladata a magyar állampolgárok védelme, ne pedig az a takarózás, amit a menekültügyi hivatal is végez, azaz, hogy miért kell hímes tojásként bánni azokkal akik határsértőként kerülnek hazánkba.