A hatóság meglátásai a gyarmatra importált drogdílerekről és szexuális zaklatókról

"Egy konferencia margójára ahol épp csak a legfontosabb dolgokról nem ejtettek szót."

Egy hete érdekes konferencián jártunk! 2014.04.16
Balassagyarmat polgármesterét Medvácz Lajost vagy a képviselő testület tagjait hiába kerestük, lemaradtak mint a borravaló. Ha esetleg valami rendkívül fontos dolguk lett volna, akkor még mindig illett volna az ország egyetlen teljesen nyitott szállójának helyet adó városnak, legalább polgármester helyettesi szinten képviselni magát. Döntse el ön kedves olvasó, hogy ez a struccpolitika a helyes hozzáállás?!

 Videó arról mik a hatóság illetve a jogvédő szervezetek válaszai a címben szereplő kérdésekkel kapcsolatban:


Kezdjük az elhangzottak elemzését Dr. Szép Árpád a BÁH menekültügyi igazgatójának azon észrevételével, hogy a sikeres menekültügyi politikához az önkormányzatok és a lakosság hatékony bevonásával lehet hozzájárulni. De szépen hangzik ez a mondat. Viszont a gyarmati(egyéb) olvasóra bízom annak átgondolását: hogy az elmúlt 3-4 évben miért felejtették ki ebből a játékból a város lakóit!? Kellene vállalni a nyílt kérdések meghallgatását valamint a helyi ember szemszögét is figyelembe venni. Mert mi elhisszük, hogy ezek a határsértők önöknek mindig a legaranyosabb és legszebb formájukat mutatják. De ezzel szemben sokszor megismernek más "profilokat" is a helyben élők.

Réti Csaba (Vámosszabadi polgármestere) megnyilatkozásai azok ami mellett nem lehet gyomorgörcs nélkül elmenni. 
Szemezgessünk: 
"Magyarországon nagyon gyenge a tolerancia." : Sokszor beazonosítatlan, nem menekült, hanem határsértőkkel szemben nehéz tolaránsnak lenni. De el kellene kezdeni lassacskán azokat a vaskos bizonyítékokat közkincsé tenni ahol bevándorlókat inzultálnak, ami alátámasztja ezt a hiszti kampányt!
"Az elfogadást gyermekkorban meg kell kezdeni oktatni." : Az oktatási rendszer sokszor már az alapkészségekre sem tanítja meg rendesen a gyerekeket, de nekünk idegen országok szokásaira és a nemes liberalizmus toleranciájára kelljen nevelni az ifjúságot. Mintha fordítva tette volna fel a szegény lovászfiú azt a bizonyos nyerget. Mellesleg a sok aggódó joghuszár egyszer az életben gondoljon már annak utána, hogy a magyarság cirka 1000 éves története alatt mennyi népet fogadtunk a Szent Korona oltalma alá. 
   A polgármester sajnos szinte már ajándéknak fogja fel ezt a helyzetet és saját lakóira alkalmazta leginkább a "toleranciahiányos"-ra hajazó jelzőt, azért mert alább hagyott őkegyelme minimális harciassága, amit a tavalyi tárgyalások alkalmával még megmutatott alkalmanként. 
Szerinte a falujában minden a legnagyobb rendben van és egy szó sem igaz azokból a hírekből amiket "bizonyos emberek" terjesztenek. Ha ennyire nagy a nyugalom és a béke akkor miért kellett a polgármesternek becsempésznie a karácsonyi ajándékait a szállóra. Talán mégsem békélt meg a falu nagy része a kialakult helyzettel? 
De ha így is lenne miért bujkál egy település vezetője, Ha valaki """államférfinak""" áll az vállalja az ilyen helyzeteket. Önöknek mi erről a véleménye?
  Természetesen elő lett véve a Jobbikos kártya is. Magyarországon csak egy olyan párt van aki a kampányban(győri szinten) ki akarta használni a menekültszálló témáját. Mintha még mindig nem vette volna észre a lovászfiú a hibáját. Ha valaki nemtetszésének ad hangot vagy ki mer állni bizonyos problémákkal kapcsolatban a nyilvánosság elé az egyből csak valamilyen érdekből teheti? 
Elgondolkoztató, hogy miért nem harciasabb mostanság Vámosszabadi polgármestere.
A korábbi dolgokról e témában: http://www.szivenszurtvaros.hu/2013/07/vamosszabadi-game-over.html

Az egyetlen településvezető, aki ennek az egész kérdéskörnek az árnyoldalait is meg merte említeni az Balla Jánosné polgármester asszony Nyírbátor vezetője volt. A lakosság elutasító volt mert teljesen más kultúrkörből érkező elemeket eresztettek rá a városra. Ellepték a könyvtár internet termét, valamint megoldatlan volt az orvosi kezelésük. Ezen felül a nagy számú cigány kolónia miatt tetemesen megnőtt a prostitúció problémája. Amint sikerült zártá tenni a szállót megoldódtak ezek a problémák.

Kedves gyarmati városvezetés! Ha másért nem legalább a Nyírbátori receptért érdemes lett volna azt a 4-5000 Ft-i benzinpénzt beáldozni(akár saját zsebből is). Persze ha használható receptet nem is de ötleteket szerezhettek volna! Vámosszabadi után(kiépített térfigyelő rendszer, 8-szor annyi rendőr) egy újabb település(Nyírbátor:zártá alakítás) akinek sokkal jobb a lobbitevékenysége mint Balassagyarmatnak. Pedig az előbbi független az utóbbi pedig Mszp-s vezetéssel rendelkezik. Balassagyarmat mögül hol marad a 2/3-os hátszél???

Végezetül pedig szemezgessünk abból még egy kicsit, amiről az egész konferencia szólt.
Magyarországnak multikultúrálissá kell válnia hiszen a nemzetközi migrációs helyzet csak ezt a variációt engedi meg neki. Rendkívül érdekes okfejtés volt az a gondolatmenet ami Afrikából kívánja megoldani a agyelszívás Magyarországra gyakorolt negatív hatásait. Ha tőlünk az USA és a nyugat viszi el a koponyákat akkor mi majd jól megoldjuk azt a fekete kontinensről. Ezzel csak egy apró bökkenő lesz kedves öltönyös urak. Ugyanezen konferencia keretében pont önök elemezgették azokat a statisztikákat ahol beszámoltak arról, hogy ezen külföldiek nagyon magas számban 4-6 általános iskolai végzettségnek megfelelő iskolázottsággal rendelkeznek, hazájukban nagyrészt vidéki életvitelt élnek így a magyar munkaerőpiacra minimális vagy szinte semmilyen eséllyel nem tudnak beilleszkedni. Ez önöknek az agyelszívás?!
Az olvasó fantáziájára bízom a baltás agysebész vagy az atomreaktort samu kalapácssal szerelő mérnök képének felidézését. 
/Az agyelszívással kapcsolatban talán az egyetemeken kéne körülnézni nem az idegenrendészeti állomásokon...aki építőleg jön ebbe az országba az általában tisztességgel végigjárja a hivatalos utakat.../

A konferenciáról sajnos csak az a téma maradt el ami valójában segítene a hőn áhított integrációban(már aki álmodik erről) vagy csak a békés egymás mellett(ünk) élésben. 
Ez pedig azoknak a kérdésköröknek az áttárgyalása, hogy hogyan kell alkalmazkodni a többségi társadalomhoz! Mert ugyebár ne a farok csóválja már a kutyát!
Egy szó sem esett az egész konferencián arról, hogy ezeknek a személyeknek nem csak jogai és elvárásai lehetnek Magyarországon, hanem bizonyos kötelezettségeknek is meg kellene felelni.