Bevetették a készenlétit az idegenszállón /2014.03.31/

Olvasóinktól érkezett hírek szerint, valamint a helyszínen lévő tudósítónktól kaptuk az információkat arról, hogy körbe van zárva az idegenszálló és a készenléti egységei drogot keresnek az épületben. 2-3 kutyás rendőr is részt vesz az akcióban.
A helyszíni parancsnok még nem nyilatkozott, a helyi kapitányságra irányította újságírónkat. Ahol viszont még semmi fontos információval nem szolgáltak.
Meg nem erősített információk alapján annyit lehet tudni, hogy néhány hete a Nemzeti Nyomozó Iroda figyelte a droggal üzletelő "Vendégeinket(akik semmilyen kockázatot nem jelentenek a városra/Öltönyös urak szerint...).
További meg nem erősített információ szerint a "Kék Abc"-nél, vagy ott megtörtént drog ügylet miatt akadtak valamelyik határsértő nyomára, de az is lehetséges, hogy valaki feldobta a keresett személyt.
A szálló melletti utcákban is rendőrök posztolnak/posztoltak figyelve az ablakokat nehogy valaki az ablakokon keresztül tüntesse el a bizonyítékokat.

Az olvasónak javasoljuk elgondolkozásra azt a mellékes kis információt, hogy már a közel 1,5 éve történt Tesco-nál történt késeléses ügy is a szóbeszédek alapján valamilyen kábítószeres nézeteltérés miatt esett meg a határsértők és a hugyagi cigányok között. Elgondolkozhatunk rajta, hogy miért kellett ahhoz éveket várni, hogy kábítószer ellenőrzés legyen a szállón??? Miért nem lehet akár havi rendszerességgel megejteni ezt.
Természetesen a múlt heti 2014.03.27-i képviselő testület előtt megtartott éves rendészeti beszámoló alkalmával egy képviselő vagy város vezetőnek sem volt fontos ezt a témát feszegetni. Pedig szabadon kérdezhettek az urak, hölgyek. Talán majd jövőre jobban teljesítenek.

Kérdezheti továbbá az olvasó, vajon a szálló környékére miért nem jut kamera? Csak az új térköveket kell megvédeni vagy illene a városra veszélyt jelentő drogkereskedők áldozataira is tekintettel lenni.
Medvácz Lajos 2014 januári fogadóóráján arról tájékoztatott minket, hogy csak a várostábláknál kívánnak kamerákat elhelyezni a "tranzit bűnözők" felderítése miatt. A szállón lakó "tranzit bű....." miatt nem terveznek semmilyen bővítést. Reméljük ezen döntésüket felül fogják bírálni.
Elgondolkozásra felvetjük ama szójátékot, hogy az nem számíthat "tranzit bű.....-k" aki 2 hónapot tölt el, sokszor személy azonosság nélkül Balassagyarmaton, azután tovább áll.

/Amennyiben újabb információkhoz jutunk azonnal lehozzuk azokat oldalunkon./