X - Akták /2014.02.17/

Személyes értékeitől  fosztották meg a férfit.

Ez egy valódi X-akta, de mégis beszédes annak aki már élt át hasonló kellemetlenséget az elmúlt években.
Vagy csak olyan érzése volt, hogy nincs meg a szubjektív biztonságérzete az import határsértők környezetében.
Privát megkeresés formájában kaptuk azt az információt ami miatt egy újabb felháborító esetről kell beszámolnunk.
Kettő munkából hazafele tartó hölgy mesélte el nekünk azt a cselekményt ami Február 17.-én este történt a Tesco üzletsor étkezdéje előtt. Este 22.00 óra után a két szemtanú arra lett figyelmes, hogy egy idősebb kissé illuminált(ez nem lehet mentség az elkövetőknek)  férfit megszabadítanak a nála lévő értékektől. Egy "magyar" és egy a külső alapján teljesen egyértelműen, szállón élő "rejtett erőforrás" odaült a férfi mellé és nyilvánosan elvették tőle a pénztárcáját és egyéb értékeit. A két hölgy megdöbbenésében és érthető félelmében nem mert semmit sem cselekedni. Valamint nem tudták megvárni az eset végeredményét mivel indult a távolsági buszuk. Ott tartózkodásuk ideje alatt a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata sem avatkozott közbe(lehetséges, hogy nem figyelték ekkor ezt a területet). A gyarmati polgár kíváncsi lehetne, hogy vajon megörökítette-e valamilyen biztonsági kamera az esetet. Nem hivatalos szervként nekünk vajmi kevés esélyünk van hozzájutni ilyen felvételekhez, de meg fogjuk próbálni.
Ezt hallva alig elképzelhető, hogy a férfi külső ráhatásoktól mentesen osztogatta volna az értéktárgyait. Ez maximum egy Sci-fi-ben lehetséges. Balassagyarmaton filmet forgattak volna? Rábízzuk az olvasóra ennek a kérdésnek a mérlegelését.
Az ügy sajnálatos fejleménye, hogy eközben a parkolóban tartózkodott egy rendőr járőr. Tanulságul szolgáljon(amennyiben nem történt meg), hogy ilyen esetekben a sértett de akár a szemtanú is forduljon a rendőrhöz hiszen máskülönben nem lesz retorziója az ilyen eseteknek.
Amennyiben információhoz jutunk azzal kapcsolatban, hogy a sértett tett-e feljelentés, frissíteni fogjuk a cikket.
Mindemellett furcsa, hogyan is lehet este 22.00 óra után a városban egy szállón elhelyezett személy!
Mégsem működik a házirend szigorítás?

100%-ig csak hivatalos rendőrségi nyilatkozat kiadása után vehetné megtörténtnek az esetet az olvasó.
Mi azonban hiszünk a szemtanúk szavahihetőségének.