Újabb 31 illegális bevándorlót tarthatunk el

Az egyenruhások elsőként egy 12 fős csoportra figyeltek fel, akik 2014. február 9-én 0 óra 20 perckor Ásotthalomnál akartak illegálisan bejutni az országba. Őket egy órával később egy 19 határsértőből álló társaság követte, amelynek tagjai ugyanott próbálkoztak tiltott határátlépéssel.
Az illegális migránsokat a járőrök a polgárőrökkel együttműködve elfogták és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A szír, török, pakisztáni, afgán és indiai állampolgárok sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2014. február 11-én a reggeli órákban egy szerbiai honosságú gépjárművet igazoltattak Ásotthalom külterületén, a Gátsori úton. Az autó utasai az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. A nyomozás során kiderült, a gépkocsit vezető szerbiai állampolgár azért lépett be Magyarországra, hogy Bécsbe szállítsa a határsértőket.
A sofőr ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya várhatóan gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja.
 Vajon mikor érnek Balassagyarmatra?
 police.hu nyomán