A kezdet - mikor bújt ki a szög a zsákból?

Az első dokumentum amit megosztunk az érdeklődőkkel 2010. január 21-én kelt.
Bár nem kell hozzá csak egyszerű paraszti logika, hogy rájöjjön az ember arra, hogy a városvezetés valószínűleg már előbb is tudott az idegenszálló megnyitásáról.
Ezek után vegyük figyelembe azt a tényt, hogy ezen időpontban még Bajnai volt kormányon, nem pedig a Fidesz. /A feltett kérdésekre és lakossági elégedetlenkedésekre mindig az volt a városvezetés vagy a polgármester egyik válasza: Mit tehettek volna ők mikor Bajnai döntött a fejük felett./
Ezt követően.
2010 Április 22-én voltak az előző országgyűlési választások ahol hatalmas fölénnyel győzött a Fidesz.
Az idegenszállót pedig 2011 Június 27-én nyitották meg. Magyarul a nyitásig 14 hónap telt el!!!! 
Egy egyszerű lakos elgondolkozhat ilyenkor, hogy a városvezetés miért csak ezt az egy dokumentumot produkálta ez alatt a 14 hónap alatt a város nyugalmának és rendjének érdekében. (Amennyiben lennének még egyéb dokumentumok azokat szívesen közzétesszük). A következő a tüntetést követően született meg, magyarul van értelme felemelni a szavunkat... bár akinek igazán kellene az nem teszi.
A városban való kérdezősködésünknek melynek témája, hogy valaki tudott-e arról, hogy idekerül ez a szálló Balassagyarmatra eddig még nem volt eredményes. Eddigi tapasztalataink alapján erről nagyon kevesen tudtak. (nem úgy mint pl. Vámosszabadiban...)
2013 novemberében tartott lakossági fórumon ami foglalkozott az itt közzétett dokumentumokkal is egy ember sem jelentkezett a 40-50 főből, hogy bárki is tudott volna a szálló idehelyezéséről a megnyitás előtt!
Amennyiben bárki rendelkezik információval arról, hogy mikor hozták köztudomásra a szálló megnyitását, várjuk jelentkezését, hogy minél pontosabban tudjuk rekonstruálni ezt a kis történetet!!!
 e-mail: szivenszurtvaros@gmail.com 

A következő hivatalos dokumentum ami a város részéről ezen problémával foglalkozik
 2012 Augusztus 9-én íródott Pintér Sándornak aki ekkor már 28 hónapja belügyminiszter!
Bármelyik olvasó felteheti a kérdést, hogy a városvezetés miért nem nem önállósította magát a saját városának nyugalma érdekében.

Íme az első dokumentum ami az ügyben született, mondhatnánk is, hogy korrekt kérések és elvárások vannak benne. Ebben nincsen hiba. Csak egy kis gond akadt az érdekérvényesítéssel, vagy legalábbis az arra való hajlandósággal.
Saját főnökeivel nem szívesen megy szembe az ember! De ha valaki vezetőnek áll akkor azoknak szolgáljon akik odaültették. A harmadik oldalon található ötlet, hogy gyarmatra kerüljön egy belügyi központ valóban megoldhatná az idegenszálló problémáját. Ezen felül valóban plusz munkahelyeket hozhatna létre a jelenlegi néhány biztonsági őr munkába állásával ellentétben amivel mind a városvezetés mind a BÁH is folyamatosan dobálózik.

Hamarosan folytatjuk ezt a most kezdődő sorozatot és kiderül utcára akart-e vonulni a polgármester az idegenszálló megnyitása ellen?
Illetve egy 1.500 fős független falunak van-e nagyobb érdekérvényesítő ereje vagy egy 16.000 fős kormánypárti városnak?