A folytatás: Egy muszájból életre hívott lakossági fórum története

A mostani cikkben szereplő dokumentumok legelső oldalán újra szembetűnhet az embernek egy apró visszásság vagy érdekesség. Ma a 2012 július 31-én megtartott idegenszállóval kapcsolatos lakossági fórum jegyzőkönyvét olvashatja végig az érdeklődő. Az ebben szereplő legelső érdekesség, hogy Medvácz Lajos már ekkor is állította, hogy a város vezetés és a lakosság már a megnyitás előtt is tiltakozott az idegenszálló Balassagyarmatra helyezése ellen. Első cikkünkben http://www.szivenszurtvaros.hu/2014/02/a-kezdet-mikor-bujt-ki-szog-zsakbol.html már boncolgattuk ezt a kérdéskört, de nem árt időt áldozni a pontos múltidézés oltárán. Első cikkünkben szót ejtettünk róla, hogy már ott van egy kis bökkenő a történettel, hogy szinte nem is tudott a szálló megnyitásáról a város(vagy csak a tűzhöz közel állók). Valamint ha egyáltalán lett valamilyen tájékoztatás téve a lakosság irányába az "egészen véletlenül" csak az apróhirdetések között szerepelt vagy csak a polgármesteri hivatal leghátsó alig látogatott folyosóján lett kifüggesztve. Medvácz Lajos szerint számtalan újság megjelenés és tv híradás számolt be 14 hónap alatt arról, hogy határsértő idegeneket kap majd ajándékba a Legbátrabb Város. Aki ilyen cikknek vagy újságnak van a birtokában annak a jelentkezését várjuk nagy kíváncsisággal. A polgármester átirányított a városi-tv vezetőjéhez is, hogy ő fog tudni nekünk segíteni a korabeli tv-s beszámolók megismerésében. Élni is kívánunk majd ezzel a lehetőséggel. Kérdésemre, hogy mi történik akkor ha a helyi tv első embere nem kíván közreműködni ezen anyagok nyilvánosságra hozatalában, akkor a polgármester is rászól a tv vezetőjére, hogy legyen segítőkész(várjuk kíváncsian).
Az előbb említett sorok érintették a "szalon-ellenállás" lehetőségeinek kérdéskörét amelyekről mi eddig semmilyen bizonyítékot nem találtunk. Keressük folyamatosan.
A keményebb és karakánabb fellépésekről amit egy városvezető megtehet - még törvényes keretek között is - a későbbiekben még boncolgatni fogjuk(következő cikkünkben).

1. oldal


Most pedig jöjjön egy kis szemezgetés a jegyzőkönyvben szereplő tartalmakról:

2. oldal:
Cirka 120 millióba került a szálló elindítása(ezt az EU. finanszírozta) viszont azt követő fenntartás már a magyar adófizetőket terheli.
Dr. Kiss Attila szerint a szállón lakók csekket kapnak az itt tartózkodásuk költségeiről mikor elhagyják gyarmatot. Ezt pedig rendezniük kellene. Hát tessék csak elképzelni mennyire lehet ezeket az összegeket behajtani. De az egész rendszer viszáságairól már szóltunk korábban: http://www.szivenszurtvaros.hu/2013/11/eljutottunk-bevandorlasi-hivatal.html

3. oldal:
Dr. Halmosi Zsolt: "sok külföldit tartunk fogva, akik veszélyt jelentenek a közbiztonságra."
/tessék elolvasni a teljes szöveget még mielőtt kritikával illetnek minket, hogy kiragadunk egy részt a szövegkörnyezetből/

4. oldal:
Dr Kiss Attila: "külképviselet által az új okmányokkal történő ellátás. Ezek olyan körülmények, melyekre a bevándorlási hivatalnak nincs hatása."
Kérdezhetné egy egyszerű magyar állampolgár, hogy akkor mégis minek vannak abban a hivatalban?

7. oldal:
Dr. Kiss Attila: "a hivatalnak kötelessége, hogy minél hatékonyabban gazdálkodjon az adófizetők pénzével, és minél kevesebb pénzt fordítson arra, hogy állami pénzből utaztassuk ki ezeket az embereket".
Inkább etetjük és eltartjuk őket évek hosszat hiszen az olcsóbb mint egy néhány tíz vagy esetleg százezer forintos repülőjegy. Lásd egy ilyen egyén évekig hazánkban történő wellnes nyaralásának történetét mely igazán felháborító a tisztességesen küszködő emberek szemében: http://www.szivenszurtvaros.hu/2013/12/igy-nyaral-az-allammi-penzen-4-5-evig.html 

Dr. Halmosi Zsolt: "Ők jogsértő módon kerültek az országba..." Tehát el kellene felejteni a "liberális jogvétők" már már himnusszá nemesített agymenéseit, hogy itt mindenki menekült. Hiszen a határsértőknek csak a töredéke érkezik háborús területekről.

Dr. Kiss Attila: "Ezek az emberek idegenrendészeti eljárás alatt álló külföldiek". /Sokszor személyazonosság nélkül./

9. oldal:
Dr. Mihály István: "Mindenki megkapja az elégtételt, a magyar JOGRENDSZER, rendőrség nagyon fejlett".
Ez a megnyilatkozás már már a csütörtöki rádiókabaréban is elmenne főleg, ha elolvassuk az előbb említett elefántcsontparti delikvensünk történetét.

Térjünk ki Medvácz Lajos nagyon is értékelhető és jóravaló ötletére. Nem mondhatják, hogy csak a rosszat és a negatív dolgokat vesszük észre(bár ez már az első cikkben is megjelent). Dolgozzanak a határsértők is!
Erre is rákérdeztünk Medvácz Lajosnál a közelmúltban(novemberi fogadóóra alkalmával). De semmi fejleményről nem tudott beszámolni 2013 novemberében, illetve szavaiból az volt kivehető, hogy nem is nagyon történtek lépesek ebben a kérdéskörben. Vagy legalábbis a lehetőségek megvizsgálásában (Hiszen ezek a lépések körülményes jogi procedúrákkal járnának.)

11.oldal:
Balla Mihály:
Mindenki a saját területén induljon el, és ezt a problémát kiemelten kérdésként kezelje, hogy mindenki számára megfelelő megoldás szülessen.
De jó is volna ha Balla Mihály elindult volna ezen a vonalon. A különböző dokumentumokon mindenhol megtalálható a polgármester aláírása mellett az övé is de érdemes esetleg a parlamenti honlapon az ő felszólalásai között szemezgetni egy keveset. Mi egyetlen egy megnyilatkozást sem találtunk ami a balassagyarmati idegenszálló elhelyezésével vagy bezárásával foglalkozott volna. Sajnos Nógrád megyével kapcsolatos felszólalása is csak elvétve akad egy pár db. 1.159.500 Ft-os havi fizetés mellett illene megnyilatkozni a balassagyarmati polgárok biztonsága érdekében, de említhetjük a környékbeli lakosokat is akik gyermekeiket járatják iskolába Balassagyarmaton.
források: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=b008

A lakossági fórum plusz kis pikantériája volt amikor Balla Mihály számon kérte Zagyva György Gyulát mit is keres Balassagyarmaton és a fórumon. A válasz egyszerű és frappáns volt.
"Elvégzem a munkát amit neked kellene!" Persze ez kimaradt a jegyzőkönyvből...

Alább a cikkben a teljes jegyzőkönyv tartalma...2. oldal

3. oldal

4. oldal

5. oldal

6. oldal

7. oldal

8. oldal

9. oldal

10. oldal

 
11. oldal

Végezetül pedig elnézést kérünk az olvasóktól de az első cikk végén felvázolt két kérdésnek a megválaszolását későbbre toljuk.
Hamarosan folytatjuk ezt a most kezdődő sorozatot és kiderül utcára akart-e vonulni a polgármester az idegenszálló megnyitása ellen? Illetve egy 1.500 fős független falunak van-e nagyobb érdekérvényesítő ereje vagy egy 16.000 fős kormánypárti városnak?

Ezen mostani cikk tartalma és mennyisége éppen eléggé megterhelő lehet az olvasó számára.

hamarosan folytatjuk...