Újabb politikus foglalkozik a balassagyarmati idegenszálló problematikájával!!!"A menedékkérőkkel szemben jelenleg is ellenséges(?) a hangulat a városban, de a feszültség a közeljövőben jelentősen nőhet: egy olyan embertől, aki a lét és nemlét küszöbén az életéért küzd, aligha várható, hogy tisztelje a törvényeket, vagy hogy tartsa magát az együttélés legalapvetőbb szabályaihoz" - részletezte a helyzet drámaiságát Borenszki Ervin.
 2013. október 29.

Alább olvashatja kedves olvasónk, hogy Borenszki Ervin, a Nógrád megyei közgyűlés MSZP-s képviselője sajtótájékoztatón fejtette ki aggodalmát a város lakóinak helyzetével és biztonságérzetével kapcsolatban.
Igen. Valóban újabb politikus foglalkozik a balassagyarmati idegenszálló problematikájával!!!
Na azért ne tessék megijedni...  Nem eszik ilyen forrón a kását!
Természetesen csak a város újdonsült lakóival foglalkozik az említett személy. A gyarmatiakkal "talán" egy sor erejéig sem(kiindulva a népszavaonline cikkéből).

http://nepszava.hu/cikk/1001737-ellenseges-a-hangulat-a-varosban

Elgondolkodtató a hozzáállás, hogy a törvényt létrehozó és annak betartását pátyolgató személy úgy nyilatkozik, hogy aligha elvárható egy felnőtt embertől, hogy betartsa a törvényt vagy alkalmazkodjon az elfogadott normákhoz.
"Egy magyar hajléktalan vajon rátámad/inzultálja/megrövidíti az embert csak azért mert abban a helyzetben van amiben?
Aligha."

Az egyéb eme aranyköpéssel kapcsolatos eszmefuttatásokat rábízzuk az olvasóra.