A helyi lakosok inkább a "saját tapasztalataiknak" hisznek, mint néhány "rosszindulatú" bejegyzésnek...


Ne dőljön be a bevándorlókról terjedő álhíreknek! 

/Garamvölgyi László -  Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács/

NO COMMENT!!!

Na azért engedtessék meg egy pár sor azoknak a öltönytulajdonosoknak címezve akik talán még egyik településen sem jártak életükben. Sajnálatos, hogy a mai "vezetők"-nek még mindig annyi közük van a valósághoz és a "területen" történő dolgokhoz mint anno az átkosban. Szépen kérjük Önöket, hogy ne pazaroljanak el súlyos milliókat ezekre a tervezett közvélemény kutatásokra hiszen úgyis csak ugyanez az eredmény fog visszaköszönni belőlük amit most elénk tártak. 
Ez pedig köszönőviszonyban sincsen a valósággal!

Van még aki ezt a mesét beveszi???
Belső kiszivárogtatásnak köszönhetően megszereztük a migrációellenes szervezeteink vadonatúj indulóját,
csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk megtekintésre(a fenti kép alapján valószínűleg hosszú egyeztetések után született meg ez a remekmű):
 


2013. augusztus 25., vasárnap 08:16 |
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szerint a befogadóállomásokon és a közösségi szállásokon elhelyezett külföldiek semmilyen kriminális veszélyt nem jelentenek, sőt a helyi lakosság szubjektív biztonságérzete sem romlott - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az MTI-nek.
Garamvölgyi László közölte, a tanács azt követően jutott erre a következtetésre, hogy áttekintette a menekültügyi és migrációs helyzetet, illetve azokat az integrációs modellprogramokat, amelyeket a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatala (BÁH) tavaly indított. Hozzátette: a bűnmegelőzési tanács prevenciós stratégiájában kiemelt helyen szerepel az illegális migráció visszaszorítására tett hatósági intézkedések szakmai támogatása, annál is inkább, mert ez egy speciális bűnmegelőzési terület, ráadásul több kommunikációs célcsoporttal.
A tanács ugyanakkor azt is megállapította, hogy a menekültekkel kapcsolatban eleinte számos hamis információ látott napvilágot, különösen az interneten, a közösségi médiában. A kommunikációs igazgató szerint mostanra már a helyi lakosok inkább a saját tapasztalataiknak hisznek, mint néhány rosszindulatú bejegyzésnek, vagy a külföldiek viselkedésével, egészségi állapotával, sajátos kultúrájával kapcsolatos álhíreknek.

Jelezte, a bűnmegelőzési tanács ezzel kapcsolatban két fontos területre koncentrál. Erőteljes kommunikációval meg kell ismertetni a lakossággal az idegen kultúrák lényegét, további cél a tévhitek eloszlatása, a hamis információk cáfolása, illetve a BÁH integrációs programjainak elősegítése. Fontos, hogy megelőzzék az esetleges bűncselekményeket a konfliktusok mediatív kezelésével.
Garamvölgyi László közölte azt is: a tanács még idén reprezentatív közvélemény-kutatást kezdeményez, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az állampolgárok véleményét, majd az így összegyűjtött javaslatokat beépítik a nemzeti bűnmegelőzési stratégiába.
Kitért arra is, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azt tapasztalja, hogy mostanság sokkal toleránsabbak az állampolgárok a külföldiekkel szemben, ami annak is köszönhető, hogy az érintett településeken, Debrecenben, Bicskén, Vámosszabadin, Balassagyarmaton, illetve Nagyfán a külföldiek jelenléte nem okozta a közbiztonság romlását, továbbá a külföldiek igyekeznek beilleszkedni.
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot 2011 áprilisában hozta létre a kormány. A feladata a magas szintű közbiztonság megteremtésére és fenntartására, a bűnözés visszaszorítására, a bűnözést kiváltó jelenségek, a bűnalkalmak és a bűnelkövetők ellen történő következetes fellépés érdekében tett intézkedések erősítése, továbbá a bűnmegelőzés új modelljének hatékony működtetése, valamint a bűnmegelőzés érdekében szükséges cselekvési tervek kidolgozásának és végrehajtásának koordinálása.