Megoldás vagy csak pótcselekvés?

 Jó "magyar"/rendszerváltó elit szokás szerint kapott Balassagyarmat egy kis felületi kezelést.
 Szigorították az idegenszálló rendjét. A bevándorlóknak este 22óra és reggel 6óra között a szállón kell tartózkodniuk. Ezzel azért lenne egy-két probléma. Pl.: A késelés délután 17órakor, a betörés reggel 8órakor történt. Továbbá a kártyás beléptető rendszerről annyit hogy bár ki van építve, de annak használata kb. a magyar szlovák gúnyhatár útlevél ellenőrzési forgalmával lehet egy szinten. A biztonsági őrök kártya nélkül is nyugodtan ki és be engedik közlekedni az ott lakókat. De azért ha már megtörtént egy ilyen szigorítás, törvénytisztelő polgárként mindenki tegyen a maga és családja nyugalmáért. Valamint ne hagyjuk munka nélkül az állítólagosan megerősített rendőrségi szerveket. 
 Ha 22óra után valaki találkozik az utcán a bevándorlókkal egészen nyugodtan hívja a 35/300-344 számon a rendőrséget. Az ő dolguk őket bevinni és a szabálysértési eljárást megindítani ellenük.
A politika eme kettő soványka tervet/megoldást tudta végigvinni a város érdekében. Használjuk ki amíg más lehetőség nincs vagy nem történik olyan ami valós cselekvésre sarkallná az íróasztal túloldalát.