Több mint 2500-an követelik az idegenszálló bezárását Balassagyarmaton

Várjuk a város vezetőinek a lépéseit, polgárainak biztonsága érdekében.

2567 aláírás gyűlt össze Balassagyarmaton, mellyel az idegenszálló bezárását követelték a helyi és környékbeli polgárok. Az akció élére a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom balassagyarmati szervezete állt. 
Tegnap az aláíró polgárokat képviselve Szabados Róbert, Büttl Beáta, Nándori László, Zagyva György Gyula és Horváth Gábor átadta Medvácz Lajos polgármesternek az aláírásokkal teli íveket.


A polgármester tartalmilag és elviekben egyetért a két és fél ezer aláíró követelésével, és ő maga is az idegenszálló bezárása mellett van, de elmondása szerint teljesen tehetetlen az ügyben. Felsőbb szinteken döntenek ezekben a kérdésekben - mondta. Mondhatni kibújt a felelősség alól, pedig ha valaki, akkor ő biztosan nyomást tudna gyakorolni a döntéshozókra a választópolgárok követelésének érdekében. Maszatolni és szőnyeg alá söpörni az ügyet, úgy látszik, egyszerűbb és kifizetődőbb, mint tenni valamit.
Zagyva György Gyula kérdésre, hogy mit szólna ha az ő leánygyermekét zaklatná egy bevándorló néger csorda, viszont dühbe gurult. Talán egy ilyen esemény kellene ahhoz, hogy tényleg történjen valami érdemleges esemény az ügyben... Ha így haladnak a dolgok Balassagyarmaton, ez hamarosan be is következhet. Nem lehet tudni, miért kell megvárni azt, hogy elkövessenek egy súlyos, erőszakos bűncselekményt vagy akár gyilkosságot ezek a zömmel bűnözői életmódot élő elemek.
Balla Mihály helyi országgyűlési képviselő szintén hallgat, igaz, amúgy sem szólal meg soha szinte semmilyen ügyben, ami a körzetében élő polgárokat érinti.
Ez az eset is ékes példája annak, hogy ha a helyi nemzeti erők nem kezdenek el foglalkozni az idegenszálló ügyével, akkor az illetékes szervek semmit nem tesznek a probléma megoldása érdekében.