Nem menekültek!

 
   Hogy megőrizzük higgadtságunkat vegyük sorba a híreket majd a tényeket. Egy, a  Gyarmati Hírek szeptemberi számában megjelent cikkre, szeretnénk reagálni, illetve inkább pontosítani az abban leírtakat. Az országos médiában már sokat olvashattunk a szegény bevándorlók sanyarú sorsáról, a helyi híradásokból pedig megtudhattuk, városunk vezetői mennyire szem előtt tartják a városlakók érdekeit, a város közbiztonságát, jó hírnevét, és ezért természetesen mindent meg is tesznek. De az ezeket alátámasztó tények, apró csúsztatásokkal, minden említett hírközlésben folyamatosan elferdítésre, finomításra kerülnek.
   Igen, a jó ízlésű városi polgár aligha boldog hogy Balassagyarmat az idegenszálló problémája miatt került vezető helyre az országos médiában. De talán nem ott van a gond, hogy néhány elkötelezett, a városért tenni akaró ember összefogott,és felszínre hozta a problémát, hanem ott hogy egyáltalán erről a dologról beszélnünk kell. Arról hogy hogyan bolygatták fel egy kisváros életét néhány magasabb szintről jövő paranccsal. Hogy a Rózsadombról eldöntötték, hogy hol legyen Harlem. Mert már gettó lettünk. Már nem megy többé az a 18éves fiatalember a sörfesztiválra, mert késsel kértek tőle aprópénzt, már nem megy fényes nappal a töltésre futni az a fiatal lány, mert ő csak kocogni szeret és nem menekülni.
   A politikai erők eldöntötték, hogy a debreceni szálló nyílt részlegét hozzák ebbe a porfészekbe. Debrecen nem zárt be teljesen, mert bizonyára a fejpénzre ott is szükség van, de ott most őrzött, kontrollált keretek között élnek a bevándorlók, mint anno itt Balassagyarmaton. De mindenféle ensz és eu jogszabályok miatt nem sérülhetnek szegény határsértők jogai emiatt az országban kell egy nyílt idegenszálló is ahol jöhetnek, mehetnek kedvükre. És az országban az egyetlen ilyen, jelenleg itt található Balassagyarmat szívében.
   Érdekes, a városvezetés mélyen hallgatott a problémákról, nem verték nagydobra a néhány elégedetlenkedő kereskedő és városi polgár bejelentését a garázda cselekményekről. Csendben küldtek egy jogszabály módosító felterjesztést a parlamentbe, mert tudták, hogy a jelenlegi országvezetés nem fog szembemenni a nagyhatalmakkal egy ilyen kisváros vezetése kedvéért, még ha kormánypárti is az. Minden lakossági fórum hetekkel előre be van harangozva. Érdekes módon most öt nap alatt össze lett rántva egy, „a menekültszálló egy éves működése” címszóval, két nappal megelőzve az Augusztus 2.-i tüntetést. Itt többek között a megyei rendőrfőkapitánytól megtudhattuk, hogy a bűnügyi statisztikákban mennyire jó helyen áll városunk. Azóta leváltották a megyei rendőrfőkapitányt és Balassagyarmat rendőrkapitányát is. Azt hiszem a rendőrség hitelességéről itt ennyi elég.
   A cikkben említett internetes közösségi fórumon, a lakossági fórumon, a hvg.hu-n és magán a tüntetésen is többször elhangzott, hogy a tüntetés és az aláírásgyűjtés szervezése nem egy hazudozó kamaszlány miatt kezdődött. De sajnos ugye, mint tudjuk nincs annál rosszabb, ha a tudatlanság szorgalommal is párosul, egyes médiumok még mindig azt hangoztatják, hogy egy tévedés miatt van csak felháborodva egy egész város.
   Az is téves kijelentés hogy Zagyva György Gyula szerint tartózkodnának jogsértő módon az országban ezek a bevándorlók. Nem. A lakossági fórumon elhangzott, hogy a menekült és menekültszálló elnevezések helytelenek, mivel a szálló lakói jelenleg összesen 10 ország szülöttei, de ezek közül jelenleg csak egy országban van háborús körülmény. Tehát mint a fórumon azt Dr. Kiss Attila a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal országos főigazgató helyettese elmondta: a szálló lakói jogsértő módon az országba került személyek.
   Arról hogy ezek az emberek mennyire nem akartak ide kerülni csak annyit, hogy fejenként kb.: 1200 eurót kell kifizetniük az embercsempészeknek hogy az országba  juttassák őket. Ezt a fórumon Dr. Kiss Attila szintén megerősítette.
   Az említett cikkben is, és Medvácz Lajos polgármester úr által, a lakossági fórumon is összehasonlításra került a városi börtön és az idegenszálló. Ez teljesen abszurd. A börtönben büntetésüket töltők rácsok mögött bezárva élnek. A kapun csak akkor kerülnek kívül, ha jogos büntetésüket letöltötték. Az idegenszálló, személyazonossággal nem rendelkező lakói, éjjel nappal jöhetnek mehetnek mindenféle kontroll nélkül. A rabok megdolgoznak a napi kosztért, a bevándorlóknál a gondnok sepri a járdát, de ha véletlenül a plazmatévé kirepül az ablakon így is kapnak másikat.
   Végezetül: természetesen senki nem állítja, hogy az idegenszálló minden lakója bűnöző, bár már az országba kerülésük módja is a btk.-ba ütközik, de amíg személyazonosság nélkül, mindenféle orvosi papírok nélkül, a büntethetetlenség tudatával éjjel nappal ki-be járhatnak addig nem szabad különbséget tenni köztük. Ők a liberalizmust jönnek keresni ide. Azért jönnek, amiért otthon esetleg levágják a kezüket.

   Balassagyarmat békés város. Mindannyiunk örömére. Ezt a nyugalmat veszíthetjük el-mert a gyűlölet kopogtat az ajtónkon. Beengedjük?