Mellébeszélés a Lakossági Fórumon

Az egy hete bejelentett demonstrációnkra a balassagyarmati "városvezetés" nyílt lakossági fórumot hívott össze. A Lakossági Fórum a balassagyarmati Közösségi Szálló egy éves működéséről címmel, 2012. július 31-én 17:00 órai kezdettel, a balassagyarmati városháza dísztermében került megrendezésre.
A Fórum levezető elnöke, moderátora: Medvácz Lajos polgármester Elnökség: Dr. Halmosi Zsolt r. dandártábornok, országos főkapitány-helyettes, ORFK Dr. Mihály István r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, NMRFK Dr. Kiss Attila Bevándorlási és Állampolg. Hivatal (BÁH) főigazgató helyettes Dr. Lipusz Brigitta BÁH Észak-magyarországi igazgatója Orosz Jánosné BÁH bgy-i kirendeltség Közösségi Szálló vezetője. Azt kaptuk amit vártunk, az egyenruhás vezetők hazudnak a képünkbe, teljesen hülyének nézve minket. Az általunk a bársonyszékbe ültetett helyi képviselők, ki tudja milyen érdekeket képviselnek. A lakosság érdekei helyett a szomszédjaik, rokonaik érdekeit néznék. De mi nem vagyunk birkák. A rendőrség vezetői a kérdéseinkre vagy nem válaszoltak, vagy szokásukhoz híven ferdítettek. Kérésünkre a fórumon részt vett mozgalmunk alelnöke Zagyva György Gyula is. Rávilágított például a "szegény" menekültek által embercsempészeknek kifizetett 2000 eurós fejpénzre, amit Dr. Kiss Attila BÁH főigazgató helyettes el is ismert.

 A dandártábornok urak szerint rendőrségünk jól felszerelt, kellő létszámmal ellátott. Mégis tombol a bűnözés, gyilkolnak, rabolnak szinte minden nap.
Dr. Halmosi Zsolt országos főkapitány helyettes beszédjét azzal kezdte, hogy senkit sem untat semmitmondó statisztikákkal, majd kb. 10 statisztikai adattal folytatta. Medvácz Lajos fideszes polgármesterünk arról panaszkodott, hogy ő is sétálgat esténként a város utcáin, de őt mégsem zaklatják a bevándorlók. Orosz Jánosné a balassagyarmati idegenszálló igazgatónője közölte: a szálló házirendje szerint a bevándorlóknak este 22 órára vissza kell térniük az épületbe, de ha ezt nem teszik meg, semmilyen szankció nem érvényesíthető velük szemben.
Balla Mihály Balassagyarmat fideszes országgyűlési képviselője kifogásolta Zagyva György Gyula jelenlétét, de Gyula felvilágosította őt, hogy a helyi képviselő munkáját jött elvégezni, ha már ő nem képes erre. Egy volt mszp-s képviselő is felszólalt a szálló eu-s támogatásaira hivatkozva, de kérdésünkre hogy a rendőrségi eljárásokat, az orvosi ellátásokat ki fizeti, természetesen nem kaptunk választ. Ez a fórum nagyon jól tükrözi, hogy hogyan viszonyul a városvezetés, a rendőrség, az idegenrendészet városunk, a helyi lakosok, országunk problémáihoz. Ebből azt szűrtük le, hogy továbbra sem bízunk senkiben és folytatjuk a megkezdett munkánkat.