Ebédre invitálta a Helsinki Bizottság a sértetteket

Foglalkozik a Helsinki Bizottság az idegenszálló problémájával. A bizottság aktivistái ellátogattak a mai nap folyamán Balassagyarmatra és mintegy 15-20 fővel egyeztettek a szabálysértésekkel és jogsértésekkel kapcsolatban. Meghallgatták gondjaikat és problémáikat.
Ezen eseményre a cseh katonáról elnevezett étteremben került sor. 
A történet bökkenője pedig csak az, hogy kizárólag a város nyugalmát megzavaró határsértők, idegenrendészeti eljárás alatt álló személyek, valamint itt tartózkodó külföldiek védelmében állnak ki.
Nonszensz... 
A balassagyarmatiakat mikor fogják megkérdezni?
A laktanyában élő vendégeink azt kifogásolják, hogy se a rendőrség se város nem védelmezi meg őket kellőképpen.


Egy az étteremben vendégként tartózkodó gyarmati lakostól kaptuk erről a pikáns kis történetről az információkat.
Nem árt megvizsgálni néhány kérdést ezzel az ebéddel kapcsolatban.
Információink szerint a szálló lakói az őket ért támadások és zaklatások miatt találkoztak a Helsinki Bizottság jogvédőivel. Kíváncsiak lennénk mind a rendőrség véleményére mind a Bizottság hozzáállására, hogy utána jártak-e annak, hogy a szálló lakói követtek-e el több szabály, és jogsértést vagy ő ellenük történt-e több ilyen eset.
Tudtunkkal a Bizottság tevékenysége nem korlátozódik kifejezetten külföldi állampolgárok védelmére.
Ezért kíváncsian várjuk, hogy mikor fogják azokat a fiatal lányokat, fiúkat gyarmati és környékbeli több tucat polgárt is meginvitálni egy ebédre, akik szintén részei ennek a kellemetlen történetnek.  Meghallgathatnák őket is milyen ez a Bizottság által egyoldalúan a szálló lakói ellen irányuló ellenségesség.
További naív kérdés, hogy a Bizottság miért éttermi számlákra költi a pénzét és miért nem a szállón élők egészségügyi helyzetének javítására, vizsgálatára.
Vagy talán a szálló lakói vendégelték volna meg őket? Akkor talán azon is el lehet gondolkodni miből van erre pénzük? Lehet mégsem mindegyikük a nyomor és üldözöttség miatt hagyta el hazáját.
A mai nap apró pikantériája, hogy ma sem tudtak nyugton maradni és kulturáltan viselkedni, mert szokásukhoz híven a pincérlány sem úszta meg sexuális tartalmú közeledésüket.
Valamint további érdekesség, hogy ama sérelmüknek hangot adva, hogy nem érzik magukat városunkban biztonságban, terveztek egy rendőrség előtti villámtüntetést/flashmob/, aminek megvalósításáról végül letettek.