A balassagyarmati bevándorlók helyi szemmelA minap jelent meg a hvg.hu-n Zubor Zalán mesebeli cikke a Magyarországon élősködő bevándorlók tragikus sorsáról, amely írás ismét bebizonyította mennyire hiteles és pártatlan a magyar sajtó. Mivel tisztában vagyunk az említett sajtóorgánum korrektségével, mi magunk adtunk ki egy kisebb helyreigazítást.
 
hvg: „Akár egy évig is tartó fogság után kerülnek a Magyarországra érkező menekültek a balassagyarmati menekülttáborba”
Igazság:  Ezek az idegenek jogsértő módon az országba került bevándorlók, tehát nem menekültek. Emiatt a pontos megnevezés is balassagyarmati közösségi szállás, nem pedig menekülttábor.
hvg: „Kívülről szépen felújították az épületet, belül, ahol senki nem láthatja, viszont omladoznak a falak-mondta a hvg.hu-nak Sammar Rahmani.” „Az otthonba csak annak lakói és alkalmazottjai mehetnek be, érdeklődők és újságírók előtt zárva tartják. Sammar Rahmani szerint azért, mert el akarják titkolni a szobák leromlott állapotát.
Igazság: Az épület belülről is teljesen fel lett újítva, több hálószoba, osztályterem, ill. játszószoba is áll a lakók rendelkezésére. Aki éjjel elhalad az épület előtt, láthatja hogy a folyosókon mindig megy a világítás, spórolásnak nyoma sincs. A kerítésre több parabola antenna is fel van szerelve, hogy minden igényét kielégíthessék a tv-t bámuló szegény bevándorlónak. A plazma tv-k száma nem ismert, azt minden esetre tudjuk hogy egy veszekedés során az egyiket kidobták az emeleti ablakon az utcára. Meglátásunk szerint éppen ezt a pofátlan fényűzést szeretnék eltitkolni az adókba beleszakadó magyar dolgozó ember elől. A szálló esetleges leromlott állapota abból is következhet hogy tudomásunk szerint pl.: a szoba közepére csinálnak ezek a minden kultúrát nélkülöző vademberek.

hvg: „A biztonsági őrökkel őrzött épületből a lakók csak napközben mehetnek el, estére vissza kell érniük.”
Igazság: Az intézmény házirendje ennyi: Este 22óra után nem jöhet ki lakó a szállóról. Viszont nem kötelesek 22óráig visszatérni, mert, mivel az intézmény igazgatónőjétől megtudtuk, semmilyen szankció nem foganasítható velük szemben. Hát köszönjük szépen! De még ha be is tartanák se mennénk vele semmire, mert pl.: az egyik bevásárlóközpontban is délután 17 órakor csináltak tömegverekedést.
hvg: „tavasz óta az otthon lakói csak pénzért kapnak orvosi ellátást, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyáltalán nem kaphatnak kezelést, mivel pénzt legfeljebb más országokban élő rokonaiktól, ismerőseiktől kaphatnak, anyagi támogatásban nem részesülnek és munkát sem tudnak vállalni.”
Igazság: A bevándorlók közül többen állnak pszichiátriai kezelés alatt, persze jöhetnek-mehetnek a félőrültek is az utcán. A kórházban is többen fekszenek közülük, ki tudja milyen betegségekkel (ebola, aids, tifusz). Mentalitásukra jellemző hogy nemrégiben a város közepéről vittek vissza a rendőrök egy betegágyat, mert jó mókának tartották a majmok hogy egymást tologassák a főutcán. Ha pedig annyira szeretnének dolgozni akkor nem a fehér portásnak kellene a járdát sepreni minden hajnalban a szálló körül.
hvg: „Látogatásunkkor többen panaszkodtak kezelésre szoruló fogászati problémákra”
Igazság: Balassagyarmat legelismertebb, legkeresettebb fogásza-szájsebésze kezeli őket.
hvg: „Nagyon rossz itt - mondta odaérkezésünkkor a balassagyarmati menekültszálláson élő, magyarul folyékonyan beszélő iráni férfi. Hiába próbálnak a szociális munkások segíteni, ha nem kapnak pénzt orvosi ellátásra vagy rendes ételre.”
Igazság: Ha olyan rossz itt akkor a kedves iráni férfinek hogyan volt ideje ennyire elsajátítani a magyar nyelvet?! A lakóknak a helyi börtönben főznek, de onnan még nem hallottunk olyat mint az idegenszállóról hogy falhoz csapják a felszolgált ételt, vagy kiöntik a földre másikat követelve, amit meg is kapnak.
hvg: „Kováts András, a balassagyarmati szálláson is tevékenykedő Menedék Egyesület igazgatója a hvg.hu-nak azt mondta: a nógrádi kisváros kb.: 100 fős szállásán jelenleg 65 személy tartózkodik.
Igazság: Az intézmény igazgatónője szerint pedig 82 fő él a szállón.
hvg: „A lakók nagy része háborús zónából menekült el, sokan közülük üldözött kissebséghez tartoznak”
Igazság: A bevándorlók kb.:10 országból érkeztek,amiből jó ha egyben zajlik háború.
hvg: „Ideiglenes elhelyezést biztosító befogadott státuszt azok kapják, akik hazájukban halálbüntetésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek lennének kitéve, mégsem jogosultak menekültségre.”
Igazság: Miért is jár nekik otthon az említett bánásmód? Mert ezek bűnözők! És pontosan azért jönnek ide hogy itt büntetlenül folytathassák gátlástalan garázda életmódjukat! Az arab országokban ha más nőjét megérintik levágják a kezüket! Még súlyosabb tettekért kövezés,akasztás, dögkút jár! Sajnos azt kell mondjuk,hozzánk jönnek liberalizálódni. Mert itt szerintük, és az eu szerint megtehetik. De mi nem hagyjuk ezt!
hvg: „A hvg.hu-nak válaszoló menekültek mind azt mondták:csalódottak abban, ahogy Magyarországon, egy eu - tagállamban bánnak velük.”
Igazság: Hát mi is nagyon csalódottak vagyunk, hogy hogyan bánnak egy jogsértő módon az országba került, bűnöző, kultúrálatlan csürhével! Mi nem így tennénk! És nem is fogjuk hagyni hogy ez továbbra is így működjön! És hogy egy másik bűnözőt idézzünk: „Tessék, el lehet menni!”
hvg: „Amikor német újságírók jártak a táborban, nem akarták elhinni, milyen állapotok uralkodnak itt - mondta az afgán Sammar Rahmai. Akkor például hetek óta nem kaptunk borotvát, venni pedig nem tudunk semmit - mondta.”
Igazság: A szálló lakói mindent megkapnak, az utolsó tampontól, a papír zsebkendőn át, a tisztálkodási eszközökig, a napi háromszori étkezés mellett, mindent. Semmire sem kell költeniük.
hvg: „A lakókat az akadozó és hiányos ellátás miatt súlyosan érinti, hogy pénzt egyáltalán nem kapnak. Ott jártunkkor volt, aki ugyanazt az egy pólót, nadrágot és pár szandált viselte, amivel Afganisztánból jött el, mivel nem volt pénze új ruhára.”
Igazság: Csak meg kell nézni őket az utcán. A legdivatosabb, márkás ruhákban járnak. Szinte folyamatosan telefonálnak, a legnagyobb telefonos boltba nem tudunk úgy bemenni hogy ne legyen ott egy kettő közülük. A legmenőbb helyre járnak le szórakozni, a boltokban gyakran vásárolnak márkás italokat. Miből?? A pesti buszon a rendőrök megfogtak egy balassagyarmati szállón élő bevándorlót, kokainnal és több mint 100.000 Ft-al a zsebében! Miből??
hvg: „Decemberben a hírlapok egy menekültek által, magyarok ellen elkövetett támadásról számoltak be, igazi felzúdulást azonban egy később hamisnak bizonyuló vád váltott ki. Júliusban egy 16 éves lány azt állította, az otthon egyik lakója megerőszakolta, később viszont bevallotta, hazudott, és a történetet csak azért találta ki, hogy megmagyarázza, miért nem ment napokig haza. Mire a hazugságra fény derült, eluralkodott a városban az idegenellenes közhangulat, az egyik közösségi portálon Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű csoport alakult”
Igazság: A kedves cikkíró a valós esetet miért nem részletezte? Hogy esernyővel és törött üveggel vágták meg a bevándorlók egy vétlen magyar fiatalember arcát? És ez már nagyon sok helyen elhangzott hogy NEM egy pletyka miatt rettegnek az emberek Balassagyarmaton, és NEM is emiatt alakult a polgári összefogás. Hanem a rengeteg megtörtént eset miatt! Visszatérve a hazudozó lány történetére: megint csak hogyan és miből történhet hogy az idegenszálló lakói napokig dorbézolhatnak fiatal lányokkal egy vidéki házban?! Nem keresi őket senki? Honnan van a pénz, a kábítószer?
hvg: „Augusztus másodikán egy újabb tüntetést rendeztek a menekültotthon ellen.
Igazság: Egyenlőre még csak egy demonstráció volt a balassagyarmati idegenszálló ellen.
hvg: „Ezúttal a Jobbik karolta fel az otthon bezárására indított mozgalmat, Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő beszédében angol tolmács segítségével azt üzente a menekülteknek, tekintsék kezdetnek a demonstrációt, mert ezt a helyzetet polgári ellenállás nélkül nem lehet megoldani.”
Igazság: A Jobbik szóba sem került. Zagyva György Gyula mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke vett részt a demonstráción, és az azt 2 nappal megelőző nyílt lakossági fórumon. A szálló lakóival pedig feltételes módban lett közölve a további demonstrálás és ellenállás, ha továbbra sem tudnak civilizáltan, európai módon együtt élni az őket befogadókkal.
Na csak ennyit hazudtak ismét a szemünkbe…

HVIM Balassagyarmat